Tyytyväisten tekijöiden tilauskonepaja

Kilpailukykyä investoimalla

Kahden miehen koneistamosta on kasvanut 50 henkeä työllistävä alihankintakonepaja.

Toimitusjohtaja Pekka Anttilan nuoruuden haave yrittäjyydestä kävi toteen, kun hän perusti vuonna 1997 silloisen työkaverinsa, nykyisen yhtiökumppaninsa Timo Yli-Oppaan kanssa Konepaja Stamac Oy:n.

– Aluksi meitä oli vain me ja kaksi konetta. Timo sorvasi ja minä jyrsin, hän muistelee.

Ensimmäisen vuoden aikana miehet palkkasivat kaksi ulkopuolista työntekijää. Toimipaikan siirtyessä yritysoston myötä vuonna 2001 Kurikasta Seinäjoelle työntekijöitä oli jo 14. Tasaista kasvua oli vuoteen 2008, jolloin henkilöstön määrä vakiintui viiteenkymmeneen.

Kaksikymmentä vuotta myöhemmin miehet pohtivat, että yrityksen hyvä startti johtui rohkeudesta investoida ja sen myötä tulleista isoista asiakkaista.

– Satsasimme heti tehokkaisiin ja nykyaikaisiin koneisiin, jotka kiinnostivat asiakkaita. Kun kilpailu kiristyi vuoden 2000 alkupuoliskolla globaaliksi, ymmärsimme automatisoinnin tärkeyden. Ensimmäisen robotin hankimme jo vuonna 2006, tuotantopäällikkö Yli-Opas kertoo.

– Kuuntelemme asiakasta, reagoimme nopeasti ja pidämme huolta, että asiakas saa sovittuun aikaan tarvitsemansa. Suomessa voidaan tehdä kansainvälisesti kilpailukykyistä metallityötä, kunhan vain investoimme moderniin tekniikkaan, Anttila linjaa.

Stamacilla kaihdetaan turhaa hierarkiaa. Anttila ja Yli-Opas viihtyvät myös pajan puolella käytännön töissä. On mukava toimia myös tapahtumien äärellä ja keskustella asioista tekijöiden kanssa eikä istua vain toimistossa, Anttila tuumaa.

Yrityksen omistajat tietävät, että kun työolosuhteet ovat kunnossa, niin se näkyy työviihtyvyyden kautta tuottavuudessa. Hyvinvoiva ja tyytyväinen henkilöstö on tehokas ja parhaat ideat tuotannon kehittämiseen tuleekin usein työntekijäpuolelta. Molemminpuolinen vuorovaikutus on arvokasta.

Yli-Opas kertoo, että tällä hetkellä alalla on positiivinen vire. Vienti on lähtenyt vetämään ja tilauskanta on pidentynyt. Uusia rekrytointeja on noin 2–4 vuodessa ja konekanta on huippukunnossa.

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi, otamme yhteyttä!